Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sköna Advent 10 December

December 10, 2017 @ 9:00 am - 4:30 pm

kr950

Christine Carlborg, diplomerad yogainstruktör

Arrangör Elisabeth Erikson, The Erikson Cottage B&B

Längtar du efter en rofylld stund inför julhelgens kalas? Nu följer vi upp den uppskattade Sköna Söndag med Sköna Advent söndagen den 10 December.

Framför brasan, i skenet av levande ljus och med sjön utanför fönstret får du en skön stund med yoga, avslappning och meditation. Den goda maten serveras framför brasan i den varsamt renoverade ryggås stugan från början av 1800-talet.

Några kommentarer från Sköna Söndag:

”Önskade en skön söndag fick en skön söndag”

”Bra ledare med underbar mat. Härligt att träffa nya människor i en fantastisk miljö”

”Bra blandning av övningar som berörde kropp och själ”

Tid och plats

Sköna Söndag startar kl 09.00 vid Lindås Sjöstugan 1  och dagen avslutas med en gemensam buffe kl 16.00 på Erikson Cottage Lindås 8. Vägbeskrivning och information om Erikson’s cottage hittar du på facebook sidan Erikson’s cottage, eller vår hemsida www.eriksoncottage.com. Du kan även läsa om oss på turistrådets hemsida www.vastsverige.com sök på svenljunga tranemo.

Mat

En  fika vid ankomst, lättare lunch samt en avslutande buffe inklusive dryck ingår i priset.

Har du allergier är jag tacksam om du meddelar detta vid anmälan

Anmälan

Antal deltagare är begränsat till 8 personer.

Kostnad för hela arrangemanget

950kr inkl moms. Betalning via Swish 123 398 36 32, Nordic Feeling AB efter avslutad dag

Klädsel

Mjuka, varma och behagliga kläder och skor för yoga, promenad och att mysa i.

Yoga matta medtas men finns att låna om du saknar. Meddela vid anmälan om du behöver låna.

Om vädret tillåter kommer del av yogan att vara utomhus på sjöstugans terrass så gärna varma kläder så du inte fryser. Filtar finns att låna.

Mer information

Om du har frågor eller vill anmäla dig är du välkommen att kontakta Elisabeth Erikson, tel: 0705280244, elisabeth.erikson@gmail.com

Om oss

Hej, jag heter Christine Carlborg och är 54 år. 1993 flyttade jag med min familj från Tyskland hit till Ulricehamn, som är min mans hemstad. Sedan ungdomen var jag intresserad av kost, olika motionsformer och österländska hälsokoncept.

I mitten av nittiotalet deltog jag i en yogaretreat och visste med en gång att detta är något viktigt, som kommer att utveckla mig på olika sätt. Sedan dess gick jag många år på yogakurser och retreater innan jag 2007 anmälde mig till min första yogalärarutbildning i Hatha Yoga. Under den tiden jobbade jag som lärare på högstadiet och utöver att undervisning i tyska och hemkunskap, ledde jag inom elevens val yogagrupper i åk 7 till 9. Från och med 2008 erbjöd jag yogakurser i Ulricehamn och har sedan dess gått 2011 en medicinsk yogainstruktörsutbildning och 2013 en omfattande utbildning i Sama yoga. Sommaren 2017 deltog jag i en intensivutbildning för Klang-massage i Tyskland. Klangskålarna möjliggör ett mycket speciellt inslag av avslappning i mina yogaklasser och jag ger även individuella klangmassager i min mottagning.

Mina yogapass är omväxlande med olika inslag av redskap som ska underlätta avslappningen för deltagare i alla åldrar och med olika förutsättningar. Under alla mina verksamma år ledde jag yoga för grupper i förskoleåldern till personer 80+. Min avsikt är att ge människorna redskap för att skapa harmoni inom sig själva. I en harmonisk atmosfär ökat vi under yogapassen kroppsmedvetenheten, rörligheten i kroppen, samt öva balans och träna styrka.

Elisabeth 53 år och gift med Jörgen och mamma till 2 grabbar Gustav 19 år och Johan 17 år. Född och uppvuxen på gården i Lindås. Flyttade hem igen efter studier och äventyr. Älskar mitt Lindås och sjön. Efter många fantastiska och roliga år i olika ledande befattningar vid Nexans i Grimsås, de senaste 12 åren  som personalchef, valde jag nyligen att lämna. Det var dags för mig att och fundera  på vad som driver mig och vad jag hittar glädjen i.  Sedan 2 år tillbaka driver familjen ett litet B&B på gården med gäster från hela världen. Vi tycker om att dela med oss av det vackra.

Share this story on social media

Details

Date:
December 10, 2017
Time:
9:00 am - 4:30 pm
Cost:
kr950

Venue

Erikson Cottage
Lindås 8
Ljungsarp, 51455 Sweden
+ Google Map