Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Yoga Retreat

September 16, 2017 @ 3:00 pm - September 17, 2017 @ 5:00 pm

kr2000

Känner du en längtan efter tid till reflektion och eftertanke i vacker miljö nära natur och vatten? Den 16-17 september arrangerar Elisabeth tillsammans med Christine en yoga retreat med temat öppna sinnen och närvaro i elementen. Yoga, meditation och mindfulness varvas med promenad, god mat och samtal i vacker miljö. Yogapassen hålls i sjöstugan alldeles vid vattenbrynet vid Lagmanshagasjön. Om vädret tillåter serveras måltiderna i det vackra lilla växthuset på gården alternativt framför brasan i ryggås stugan byggt i början av 1800-talet.

 

Tid och plats

Retreaten startar den 16 september kl 15.00 på Erikson Cottage Lindås 8 Ljungsarp. Arrangemanget avslutas med en gemensam måltid den 17 september som beräknas vara slut vid kl 17.00. Vägbeskrivning och information om Erikson’s cottage hittar du på facebook sidan Erikson’s cottage.

 

Mat och logi

Helpension vilket innefattar en trerätters middag, frukost, mellanmål och en avslutande buffe. Dryck ingår.  Enklare boende  i delat rum med gemensam dusch och toalett. Handdukar, sängläder och badrock ingår.

Har du allergier är jag tacksam om du meddelar detta vid anmälan.

 

Klädsel

Mjuka och behagliga käder och skor för yoga, promenad och att mysa i.

Yoga matta medtas men finns att låna om du saknar. Meddela vid anmälan om du behöver låna.

Om vädret tillåter kommer del av yogan att vara utomhus på sjöstugans terrass så gärna varma kläder så du inte fryser. Filtar finns att låna.

Vid egenkroppsbehandlingen finns möjlighet att basta och bada i sjön därav baddräkt om så önskas.

 

Mer information

Om du har frågor eller vill anmäla dig är du välkommen att kontakta Elisabeth Erikson, tel: 0705280244, elisabeth.erikson@gmail.com

 

Om oss

Hej, jag heter Christine Carlborg och är 54 år. 1993 flyttade jag med min familj från Tyskland hit till Ulricehamn, som är min mans hemstad. Sedan ungdomen var jag intresserad av kost, olika motionsformer och österländska hälsokoncept.

I mitten av nittiotalet deltog jag i en yogaretreat och visste med en gång att detta är något viktigt, som kommer att utveckla mig på olika sätt. Sedan dess gick jag många år på yogakurser och retreater innan jag 2007 anmälde mig till min första yogalärarutbildning i Hatha Yoga. Under den tiden jobbade jag som lärare på högstadiet och utöver att undervisning i tyska och hemkunskap, ledde jag inom elevens val yogagrupper i åk 7 till 9. Från och med 2008 erbjöd jag yogakurser i Ulricehamn och har sedan dess gått 2011 en medicinsk yogainstruktörsutbildning och 2013 en omfattande utbildning i Sama yoga. Sommaren 2017 deltog jag i en intensivutbildning för Klang-massage i Tyskland. Klangskålarna möjliggör ett mycket speciellt inslag av avslappning i mina yogaklasser och jag ger även individuella klangmassager i min mottagning.

Mina yogapass är omväxlande med olika inslag av redskap som ska underlätta avslappningen för deltagare i alla åldrar och med olika förutsättningar. Under alla mina verksamma år ledde jag yoga för grupper i förskoleåldern till personer 80+. Min avsikt är att ge människorna redskap för att skapa harmoni inom sig själva. I en harmonisk atmosfär ökat vi under yogapassen kroppsmedvetenheten, rörligheten i kroppen, samt öva balans och träna styrka.

Elisabeth 53 år och gift med Jörgen och mamma till 2 grabbar Gustav 19 år och Johan 17 år. Född och uppvuxen på gården i Lindås. Flyttade hem igen efter studier och äventyr. Älskar mitt Lindås och sjön. Efter många fantastiska och roliga år i olika ledande befattningar vid Nexans i Grimsås, de senaste 12 åren  som personalchef, valde jag nyligen att lämna. Det var dags för mig att och fundera  på vad som driver mig och vad jag hittar glädjen i.  Sedan 2 år tillbaka driver familjen ett litet B&B på gården med gäster från hela världen. Vi tycker om att dela med oss av det vackra.

Share this story on social media

Details

Start:
September 16, 2017 @ 3:00 pm
End:
September 17, 2017 @ 5:00 pm
Cost:
kr2000

Venue

Erikson Cottage
Lindås 8
Ljungsarp, 51455 Sweden
+ Google Map

Organizer

Elisabeth & Jörgen Erikson
Phone:
+46 70 6302696
Email:
jorgen.erikson@gmail.com