Restaurang

Hos Erikson Cottage hittar ni en restaurang som från utsidan ser ut som en nästintill vanlig ladugård, men där du på insidan möts av något helt annat. År 2019 valde vi nämligen att omvandla denna ladugård till restaurang och gårdsbageri, självklart är det även handikappanpassat. I en lantlig, mysig och fräsch miljö kan ni njuta av god mat lagad från lokala råvaror. En restaurang utöver det vanliga! Maten lagas av Elisabeth som efter att ha arbetat många år på ett internationellt bolag år 2017 valde att gå en helt annan väg för att förverkliga sina drömmar. Elisabeth utbildade sig då på Eldrimner i Östersund, ett nationellt center för mathantverk. Att restaurang, catering och gårdsbageri dessutom ligger på gården där hon växte upp och som sedan 25 år tillbaka är Elisabeths och Jörgens hem, är såklart en dröm som blir sann!

I vår restaurang kan vi ta emot sällskap på upp till 40 personer, vad vi har på menyn anpassas efter vilket sällskap ni är som vill besöka oss. Vi använder oss, så gott vi kan, av lokala råvaror och använder oss av ekologiskt i största möjliga mån. Vi kan bland annat erbjuda pizza bakad på kulturspannmål och surdeg, denna tillagas i vår vedeldade pizzaugn från Italien som står i restaurangdelen.

Vår restaurang har även ett fullt utrustat kök vilket ger oss möjlighet att erbjuda ett brett utbud av maträtter till er. Några exempel på vad som kan serveras är hamburgare gjord på lokalt kött från Dalstorp, älg från den egna frysen, då både Elisabeth och Jörgen är jägare, eller fisk från fiskbilen i Ulricehamn, till detta kan vi servera grönsaker från lokala grönsaksodlare. Som dryck till maten kan vi, tack vare vårt serveringstillstånd, bland annat servera lokalproducerad öl från Nittorp eller vin. Har ni några önskemål om mat när ni ska besöka restaurangen tas dessa tacksamt emot av Elisabeth.

Personalen som sköter serveringen under kvällen är speciellt utvalda personer som står familjen nära. Vi på Erikson Cottage tycker att detta bidrar till känslan som vi vill förmedla när ni besöker oss, det familjära och genuina. Välkomna!