Glashusen

Erikson Cottage 2.0
När vi startade vår verksamhet för 2 år sedan hade vi en vision om att bli ett av Sveriges dolda smultronställen. Redan då ville vi få till mer unika boenden så att fler skulle kunna njuta av vårt lilla paradis. I våra möten med Västsvenska Turistrådet har vi sneglat på de fina glashusen som finns mitt ute i skogarna i Dalsland. Projektet startade som ett forskningsprojekt (72 hour cabin) där man bjöd in stressade människor från hela världen för att bo i 72 timmar och följa upp hur deras mående förändrades. Se film om forskningsprojektet här.
I september förra året så fick vi förmånen att övernatta i ett av dessa underbara hus och uppleva naturen ända in i själen. Husen har blivit en stor succé i Dalsland och var i stort sett helt fullbokade 2020. Vi blev nyfikna och reste till Bengtsfors och träffade en sann entreprenör- Jonas Fred Hell på Frid & Hells Bygg. Husen är ritade av Jeanna Berger som har koppling till deras familj. Nu blir dessa verklighet i Lindås och dessutom i en uppdaterad version vilket gör dom unika inte bara i Sverige utan även internationellt!

Husen består av tre delar; glashuset med övernattning för två, litet servicehus med kök och förvaring med glastak och ett utedass deluxe med tak i glas. Vi kommer ha 2 uppsättningar av dessa hus. Till detta kommer vi erbjuda olika typer av upplevelser.

Glashusen gör att vårt koncept med surdegsbageri, restaurang och ryggåsstuga blir en totalupplevelse. Vi tror starkt på att detta ligger helt rätt i tiden, i naturen, hållbart och långsiktigt.

Om allt funkar så levereras husen i mitten på april och dom kommer vara bokningsbara inom kort.