Glashus 72h

Känner du att du behöver koppla av och hitta lugnet igen?

Då har du hittat rätt.

Detta är tidsrymden som forskningsstudien ”72 hour cabin” är baserad på och som påvisade tydliga
hälsoeffekter där deltagarna själva upplevde både avslappning och man fann även att de hade en
tydlig pulssänkning. I 72-timmarspaketet ingår även kvällsmat serverad vid glashuset samt tillgång till
kajak/SUP för att kunna koppla av ute på sjön.

Ni checkar in på gården och lämnar vardagen och stressen bakom er. Ta en kopp kaffe eller te och njut av en av bageriets bullar, för att sedan ta den korta vägen med bil till glashuset. Glashuset Skogenär placerat mitt i skogen, omgivet av tallar, medan Sjöblickenär beläget på en höjd vid sjön, endast 150 meter från stranden. Vårt nyaste tillskott, Sjön är placerat precis vid sjökanten. Glashusen hos Erikson Cottage är designade av arkitekten Jeanna Berger, som även har ritat de ursprungliga glashusen för projektet The 72 Hour Cabin” i Dalsland.

Intill glashusen finns ett utedass (med takfönster!) och ett utekök i samma design.

I glashuset sover ni bekvämt i en stor dubbelsäng med duntäcken. Skulle det vara kyligt så finns ett gaselement för extra värme. Hur ni väljer att spendera era dagar är helt upp till er, ett alternativ är att sitta i dörröppningen med fantastisk utsikt och läsa en bok. Vill ni istället ha lite mer aktivitet har ni i detta paket fri tillgång till kajak och SUP.

Vill ni till kvällen njuta av badtunna så går detta att köpa till, för fler aktiviteter se här.

I paketet ingår

 • Tre nätters boende i det unika glashuset, sängkläder, handdukar och badrock

 • Fika vid ankomst i gårdsbageriet
 • Tre frukostkorgar vid glashuset
 • Tre middag vid glashuset (dryck ingår ej, kan beställas på plats eller medtagas egen)
 • Kaffe, te, salt, peppar, olivolja samt dricksvatten i uteköket
 • Slutstädning
 • Utetoalett vid glashuset
 • Tillgång till SUP/kajak
 • Tillgång till dusch vid gårdsbageriet
 • Vid bokning vänligen ange allergier/matpreferenser
 • Hundar är välkomna

10300:- för två personer (Skogen, Sjöblicken)

14700:- för två personer (Sjön)

Check in 15:00 och Check out 11:00

Boka 72 timmars Glashus nedan

Vilket Glashus passar dig?

Glashus Skogen

Här bor du inbäddad i skogens grönska. Omgiven av blandskog av tall och gran och med ett ogenerat läge så bor du här ”mitt i skogen”. Är du riktigt tyst och uppmärksam finns det goda chanser att komma riktigt nära djur och natur.

Glashus Sjöblicken

Med sitt höga, öppna, läge njuter ni här av naturens skiftningar på Lagmanshagasjöns vatten. Solnedgången rakt in på glashuset ger er den där extra avkopplingen innan ni går till sängs.

Glashus Sjön

Med ett exklusivt läge endast ett stenkast från Lagmanshagasjön avnjuter ni här vistelsen med omedelbar närhet till ett bad. Njut därtill av er privata, vedeldade, bastu och avkopplingen är total.

Forskning Visar: 72 timmar i Glashus kan bidra till 70% minskning av stress

Våra glashus erbjuder inte bara en unik boendeupplevelse mitt i naturen, de är din port till djup avkoppling och förnyelse. I september 2017 samarbetade Sverige med ledande forskare inom stressområdet för att studera hälsoeffekterna av livsstilen i svensk natur. Enligt forskning av visitsweden kan en kort vistelse på bara 72 timmar i en miljö som våra glashus leda till en minskning av stress med upp till 70%. Ta gärna del av forskningsfilmen nedan och se hur en omfamning av det naturnära livsstilen kan förändra ditt välbefinnande.
Miljö & Hållbarhet

Grön semester med minimalt CO2-utsläpp

På Erikson Cottage är vi stolta över att erbjuda en semesterupplevelse med minimal miljöpåverkan. Med bara 0,3 kg CO2-ekvivalent per person och natt – en siffra som starkt kontrasterar mot Sveriges genomsnitt på 6,8 kg – sätter vi en ny standard för hållbar turism. Varje detalj i vårt erbjudande, från boende till mat, aktiviteter och transport, är noggrant utvald för att skydda vår planet.

Glashus

Upptäck våra andra

Glashuspaket!

24h Glashus

Detta paket är perfekt för dig som vill ”prova på” att bo i något av våra glashus. En vistelse på ett dygn kommer ge er en skön och avslappnande upplevelse och vår övertygelse är att ni gärna återkommer.

48h Glashus

Att spendera två nätter i ett glashus med skogen som närmsta granne är en upplevelse utöver det vanliga som garanterat fyller kroppen med lugn.

Aktivitet på plats

Vandringspaket
Jälmåleden

Lägg gärna till vårt vandringspaket. I det ingår lunch, middag och tillgång till kajak/SUP.

Söker du svar? Utforska vår Q&A-sektion!

Ta en titt på vårt noggrant utvalda urval av de mest vanligt förekommande frågorna. Oavsett om du letar efter information, behöver lite vägledning eller bara är nyfiken, är vår Q&A-sektion din go-to destination.