Café & Bageri

Sommarcafét öppnar igen sommaren 2024.

Mer än bara riktigt gott fika

I vårt gårdscafé erbjuder vi inte bara riktigt gott fika, bakat i vårt gårdsbageri, utan även en underbart avkopplande miljö. När vädret tillåter sitter du ute i trädgården och njuter av lugnet med en god kopp kaffe eller te och nybakt. Är det så att hungern gör sig påmind serverar vi även lättare maträtter i form av ex. vis smörrebröd på vårt vis (kanske med en kall, lokalproducerad öl eller ett glas vin som ackompanjemang) eller hamburgare på kött från lokal uppfödning – givetvis med vårt stenugnsbakade hamburgerbröd.


Vi älskar närproducerat och gör allt för att tillhandahålla de bästa råvarorna som säsongen bjuder.
Vegetariska, glutenfria och laktosfria alternativ finnes.

Gårdsbageri

I vårt gårdsbageri bakar vi bl.a. vårt prisbelönta surdegsbröd ”Lindås Ljusa” samt anordnar kurser i surdegsbakning. På sommaren, när vi har vårt sommarcafé öppet, så bakar vi också bullar och annat gott i bageriet

Våra råvaror till baket levereras från lokala leverantörer. Allt mjöl vi använder är KRAV-odlat kulturspannmål från Västgötaslätten som t.ex. Ölandslantvete, Emmer och Spelt.

Vill du själv baka bröd av detta mjöl så finns det till försäljning i bageriet.
Våra olika surdegsbrödsvarianter tillsammans med bland annat våra kanelbullar och vårt hamburgerbröd finns till försäljning både i bageriet när vi har öppet vårt gårdscafé, men även på andra utvalda platser i vår region.


Några favoriter bland de brödsorter du finner hos oss är:


Lindås Ljusa – vårt signaturbröd! Ett ljust Levain-bröd, bakat på Ölandslantvete

Valnötsbröd –Ett ljust Levainbröd med rostade ekologiska valnötter


Krösamaja – Ett saftigt rågbröd med lingon från våra skogar

Håll utkik på våra sociala medier för aktuella försäljningsställen.

Förutom att brödet såklart ska smaka gott så lägger jag stor vikt vid att det också ska vara vackert vid servering. Med små snitt i brödytan innan gräddning går det att skapa fantastiska mönster och motiv – det blir nästan som en extra krydda på brödet

– Elisabeth