Om oss

Erikson Cottage

Erikson Cottage är en gård som funnits i familjens ägo i hela fyra generationer. Idag är vi som bor på gården fem i familjen; Elisabeth, Jörgen, Johan, Gustav och vår lilla Cockerpoo Sally. Ryggåsstugan som ligger på gården är byggd i slutet på 1700-talet, renoverades omsorgsfullt år 2004 och klassas numera som en byggnad med ett kulturhistoriskt värde. Här föddes Elisabeths pappa med sju syskon. Stugan som hyrs ut sedan 2015 är vackert inredd och består av ett rymlig storstuga med öppen spis, ett litet men funktionellt kök, ett mysigt sovrum med dubbelsäng samt en toalett med dusch.
I vår ladugård valde vi att göra en totalrenovering år 2019, detta då Elisabeth länge haft en dröm om att arbeta med mat. Idag driver Elisabeth bageri och restaurang i denna mysiga och rofyllda miljö. Här bakas bland annat härliga surdegsbröd av kulturspannmål och Napolitanska pizzor i vår vedeldade Italienska pizzaugn.
Vi erbjuder även catering, restaurang och pizzabakning vilket bokas via Elisabeth.
Erikson Cottage anordnar även olika evenemang med allt från yoga till bullbak, se vad som är planerat framöver här.

Familjen Josefsson Erikson Cottage

Pojken på bilden är pappa Hilding född 1918.

Jörgen Elisabeth Erikson Cottage

Vilka är vi?

Vi som driver Erikson Cottage är Elisabeth och Jörgen Erikson. Vi har bott tillsammans på gården sedan 25 år tillbaka och Elisabeth är uppväxt här. Gården har den svenska skogen som närmsta granne och är omringad av fantastisk natur! På våren blomstrar härliga blommor i vår trädgård och under sommaren har vi endast en tio minuters promenad till sjö och badplats, här brukar vi ta ett dopp och fiska under sommarkvällarna. Under hösten fylls skogen av svamp så även då spenderar vi gärna många timmar ute i naturen. På vintern har vi närhet till skidspår vilket vi gärna utnyttjar. Som ni förstår så älskar vi vår gård och naturen som den omges av.

Vi vill ge fler personer möjlighet att ta del av vårt smultronställe, så av den anledningen började vi år 2015 att hyra ut stugan på gården, något som varit otroligt uppskattat av såväl nationella som internationella gäster. Både Jörgen och Elisabeth har en bakgrund och flera års erfarenhet inom internationella bolag. År 2017 valde Elisabeth att ta steget och förverkliga sin dröm om att starta eget på gården. Hon utbildade sig då inom mathantverk på Eldrimner i Östersund och år 2019 drog vi igång och renoverade vår ladugård för att omvandla denna till bageri och restaurang. Vad kunde bli bättre än att få förverkliga sin dröm och dessutom på vårt smultronställe. Sedan dess har hon arbetat med att bland annat baka surdegsbröd, ha pizzaevents, restaurang och catering. Jörgen hjälper till i verksamheten när det behövs och arbetar utöver detta som affärskonsult.

Stuga från SLUTET AV 1700-TALET

Vår stuga byggdes i slutet av 1700-talet och renoverades omsorgsfullt år 2004

I vår stuga kan du bo i en lantlig gammaldags miljö men med dagens bekvämligheter.

Boka stuga
bageri och restaurang

År 2019 renoverade vi vår ladugård

I vårt gårdsbageri bakar Elisabeth bland annat surdegsbröd och bullar.

Gårdsbageri