Att vara Landsbyggare

Äntligen kan vi med stolthet berätta att vi på Erikson Cottage tillsammans med Snickarglädjens Veranda, Revesjö Gårdsmejeri och Knaltens Trädgård är utsedda till Landsbyggare av Leader Sjuhärad!

Att vara Landsbyggare innebär att man som entreprenör ser möjligheter och förverkligar sina drömmar på landsbygden.

Petter Honk, som är projektledare och kommunikatör på Leader Sjuhärad, beskrev oss – De är eldsjälar som har vågat följa sina drömmar.

Under sommaren fick vi besök av ett filmteam som intervjuade Elisabeth då hon berättade om resa med att förverkliga sin dröm och våga ta steget.
– Jag tycker om att dela med mig av den resa jag har gjort. Jag brukar berätta min story, och hoppas att det kan inspirera andra att ta ett kliv och följa sin dröm, säger hon.

Elisabeth lämnade ett chefsjobb bakom sig för att starta upp sin verksamhet. Nu bakar hon surdegsbröd, har pizzakvällar, övernattande gäster och evenemang av olika slag.

Erikson Cottage Elisabeth

-Det var något som mognade fram, och som berodde mycket på tillfälligheter. När man snubblar på något som känns rätt så blir det ofta bra, säger Elisabeth Erikson.

Elisabeths tips till den som funderar på att starta eget är: ställ många frågor, var nyfiken och ta hjälp. Att välja företag på landsbygden har sina fördelar, tycker hon. För hennes del innebär det att kunna jobba hemma på den egna gården, och betala hyran till sig själv.

Naturen är en dragningskraft för gästerna, och även om det stora kundunderlaget inte finns så gör digitaliseringen att det går att nå ut till fler potentiella kunder.

Läs mer om Landsbyggarna här

NYHETER

Kommande Event på erikson cottage