Glashus 48h

Att spendera två nätter i ett glashus med skogen mitt i naturen är en upplevelse utöver det vanliga som garanterat fyller kroppen med lugn.

Ni checkar in på gården och lämnar vardagen och stressen bakom er. Ta en kopp kaffe eller te och njut av en av bageriets bullar, för att sedan ta den korta vägen med bil till glashuset. Glashuset Skogenär placerat mitt i skogen, omgivet av tallar, medan Sjöblickenär beläget på en höjd vid sjön, endast 150 meter från stranden. Vårt nyaste tillskott, Sjön är placerat precis vid sjökanten. Glashusen hos Erikson Cottage är designade av arkitekten Jeanna Berger, som även har ritat de ursprungliga glashusen för projektet The 72 Hour Cabin” i Dalsland.

Intill glashusen finns ett utedass (med takfönster!) och ett utekök i samma design.

I glashuset sover ni bekvämt i en stor dubbelsäng med duntäcken. Skulle det vara kyligt så finns ett gaselement för extra värme. Hur ni väljer att spendera era dagar är helt upp till er, ett alternativ är att sitta i dörröppningen med fantastisk utsikt och läsa en bok. Vill ni istället ha lite mer aktivitet har ni i detta paket fri tillgång till kajak och SUP.

Vill ni till kvällen njuta av badtunna så går detta att köpa till, för fler aktiviteter se här.

I paketet ingår

 • Två nätters boende i det unika glashuset, sängkläder, handdukar och tvål

 • Fika vid ankomst i gårdsbageriet
 • Två frukostkorgar vid glashuset
 • Två middagar vid glashuset (dryck ingår ej, kan beställas på plats eller medtagas egen)
 • Kaffe, te, salt, peppar, olivolja samt dricksvatten i uteköket
 • Slutstädning
 • Utetoalett vid glashuset
 • Tillgång till SUP/kajak
 • Tillgång till dusch vid gårdsbageriet
 • Vid bokning vänligen ange allergier/matpreferenser
 • Hundar är välkomna

Transport

Om ni kommer med tåg så hämtar vi gärna vid stationen i Hestra eller Limmared och kör er tillbaka vid återresa. Total kostnad båda riktningarna SEK 500.

7500:- för två personer (Skogen & Sjöblicken)

10500:- för två personer (Sjön)

Check in 15:00 och Check out 11:00

Boka 48 timmars Glashus nedan

Miljö & Hållbarhet

Klimatsmart semester med minimalt CO2-utsläpp

På Erikson Cottage är vi stolta över att erbjuda en semesterupplevelse med minimal miljöpåverkan. Med bara 0,3 kg CO2-ekvivalent per person och natt – en siffra som starkt kontrasterar mot Sveriges genomsnitt på 6,8 kg – sätter vi en ny standard för hållbar turism. Varje detalj i vårt erbjudande, från boende till mat, aktiviteter och transport, är noggrant utvald för att skydda vår planet.

Vilket Glashus passar dig?

Glashus Skogen

Här bor du inbäddad i skogens grönska. Omgiven av blandskog av tall och gran och med ett ogenerat läge så bor du här ”mitt i skogen”. Är du riktigt tyst och uppmärksam finns det goda chanser att komma riktigt nära djur och natur.

Glashus Sjöblicken

Med sitt höga, öppna, läge njuter ni här av naturens skiftningar på Lagmanshagasjöns vatten. Solnedgången rakt in på glashuset ger er den där extra avkopplingen innan ni går till sängs.

Glashus Sjön

Med ett exklusivt läge endast ett stenkast från Lagmanshagasjön avnjuter ni här vistelsen med omedelbar närhet till ett bad. Njut därtill av er privata, vedeldade, bastu och avkopplingen är total.

Glashus

Upptäck våra andra

Glashuspaket!

24h Glashus

Detta paket är perfekt för dig som vill ”prova på” att bo i något av våra glashus. En vistelse på ett dygn kommer ge er en skön och avslappnande upplevelse och vår övertygelse är att ni gärna återkommer.

72h Glashus

Känner du att du behöver koppla av och hitta lugnet igen? Då har du hittat rätt. Forskning visar nämligen att boende i glashus, helt avskilt från grannar och motorljud, bidrar till sänkt blodtryck, lägre hjärtfrekvens vilket bidrar till att känslan av stress minskar och kreativiteten ökar.

Aktivitet på plats

Vandringspaket
Jälmåleden

Lägg gärna till vårt vandringspaket. I det ingår lunch, middag och tillgång till kajak/SUP.

Söker du svar? Utforska vår Q&A-sektion!

Ta en titt på vårt noggrant utvalda urval av de mest vanligt förekommande frågorna. Oavsett om du letar efter information, behöver lite vägledning eller bara är nyfiken, är vår Q&A-sektion din go-to destination.