Om oss

Vilka är vi?

Vi som driver Erikson Cottage är systrarna Elisabeth Erikson & Katarina Svensson. Gården har den svenska skogen som närmsta granne och är omringad av fantastisk natur! På våren blomstrar härliga blommor i vår trädgård och under sommaren har vi endast en tio minuters promenad till sjö och badplats – här brukar vi ta ett dopp och fiska under sommarkvällarna. Under hösten fylls skogen av svamp så även då spenderar vi gärna många timmar ute i naturen. På vintern har vi närhet till skidspår vilket vi gärna utnyttjar. Som ni förstår så älskar vi vår gård och naturen som den omges av.
Vi vill ge fler personer möjlighet att ta del av vårt smultronställe, så av den anledningen började vi år 2015 att hyra ut stugan på gården, något som varit otroligt uppskattat av såväl nationella som internationella gäster. År 2017 valde Elisabeth att ta steget och förverkliga sin dröm om att starta eget på gården. Hon utbildade sig då inom mathantverk på Eldrimner i Östersund och år 2019 drog vi igång och renoverade vår ladugård för att omvandla denna till bageri och restaurang. Vad kunde bli bättre än att få förverkliga sin dröm och dessutom på vårt smultronställe. Sedan dess har hon arbetat med att bland annat baka surdegsbröd, ha pizzaevents, restaurang och catering. Från och med våren 2021 så är även Katarina aktiv delägare i verksamheten.
2020 utsågs Erikson Cottage, tillsammans med tre andra entreprenörer, till Landsbyggare av Leader Sjuhärad!Att vara Landsbyggare innebär att man som entreprenör ser möjligheter och förverkligar sina drömmar på landsbygden. Läs mer här.