Gårdsbageri

Vårt surdegsbröd har blivit en signaturprodukt i vårt gårdsbageri. Vi lägger ner mycket tid och kärlek på surdegen, eftersom det tar 48 timmar för den att bli redo att bakas.

Våra råvaror till baket levereras från lokala leverantörer. Allt mjöl vi använder är KRAV-odlat kulturspannmål från Västgötaslätten som t.ex. Ölandslantvete, Emmer och Spelt.

Vill du själv baka bröd av detta mjöl så finns det till försäljning i bageriet.
Våra olika surdegsbrödsvarianter tillsammans med bland annat våra kanelbullar och vårt hamburgerbröd finns till försäljning både i bageriet när vi har öppet vårt gårdscafé, men även på andra utvalda platser i vår region.


Några favoriter bland de brödsorter du finner hos oss är:


Lindås Ljusa – vårt signaturbröd! Ett ljust Levain-bröd, bakat på vete från Öland

Valnötsbröd –Ett ljust Levainbröd med rostade ekologiska valnötter


Krösamaja – Ett saftigt rågbröd med lingon från våra skogar

Håll utkik på våra sociala medier för aktuella försäljningsställen.

Förutom att brödet såklart ska smaka gott så lägger jag stor vikt vid att det också ska vara vackert vid servering. Med små snitt i brödytan innan gräddning går det att skapa fantastiska mönster och motiv – det blir nästan som en extra krydda på brödet

– Elisabeth

KURSER & evenemang

Kommande
Surdegskurser

CAFE

Besök vårt gårdscafe

I vårt gårdscafé erbjuder vi inte bara riktigt gott fika, bakat i vårt gårdsbageri, utan även en underbart avkopplande miljö

Gårdsbageri

Vårt surdegsbröd har blivit något av vår signatur i gårdsbageriet. Surdegen lägger vi ned mycket tid och kärlek på då det tar 48 timmar för denna att bli färdig att bakas. Våra råvaror till baket levereras från lokala leverantörer. Allt mjöl vi använder är KRAV-odlat kulturspannmål från Västgötaslätten som t.ex. Ölandslantvete, Emmer och Spelt. Vill du själv baka bröd av detta mjöl så finns det till försäljning i bageriet.
Våra olika surdegsbrödsvarianter tillsammans med bland annat våra kanelbullar och vårt hamburgerbröd finns till försäljning både i bageriet när vi har öppet vårt gårdscafé, men även på andra utvalda platser i vår region.  Håll utkik på våra sociala medier för aktuella försäljningsställen.
Några favoriter bland de brödsorter du finner hos oss är:
Valnötsbröd –Ett ljust Levainbröd med rostade ekologiska valnötter
Krösamaja – Ett saftigt rågbröd med lingon från våra skogar

”Förutom att brödet såklart ska smaka gott så lägger jag stor vikt vid att det också ska vara vackert vid servering”, säger Elisabeth Erikson. ”Med små snitt i brödytan innan gräddning går det att skapa fantastiska mönster och motiv – det blir nästan som en extra krydda på brödet”, avslutar Elisabeth.

Öppettider

Sommaren 2024 öppnar vi upp vårt sommarcafé igen