Gårdsbageri

Vårt surdegsbröd har blivit något av vår signatur i gårdsbageriet. Surdegen lägger vi ned mycket tid och kärlek på då det tar 48 timmar för denna att bli färdig att bakas. Våra råvaror till baket levereras från lokala leverantörer. Allt mjöl vi använder är KRAV-odlat kulturspannmål från Västgötaslätten som t.ex. Ölandslantvete, Emmer och Spelt. Vill du själv baka bröd av detta mjöl så finns det till försäljning i bageriet.
Våra olika surdegsbrödsvarianter tillsammans med bland annat våra kanelbullar och vårt hamburgerbröd finns till försäljning både i bageriet när vi har öppet vårt gårdscafé, men även på andra utvalda platser i vår region.  Håll utkik på våra sociala medier för aktuella försäljningsställen.
Några favoriter bland de brödsorter du finner hos oss är:
Valnötsbröd –Ett ljust Levainbröd med rostade ekologiska valnötter
Krösamaja – Ett saftigt rågbröd med lingon från våra skogar

”Förutom att brödet såklart ska smaka gott så lägger jag stor vikt vid att det också ska vara vackert vid servering”, säger Elisabeth Erikson. ”Med små snitt i brödytan innan gräddning går det att skapa fantastiska mönster och motiv – det blir nästan som en extra krydda på brödet”, avslutar Elisabeth.

Öppettider

Sommaren 2024 öppnar vi upp vårt sommarcafé igen