Gårdsbageri

I vår ladugård finns numera bland annat ett gårdsbageri, sedan vi valde att renovera år 2019. Här bakar Elisabeth bland annat surdegsbröd av kulturspannmål och surdegspizza av napolitansk typ i vår vedeldade pizzaugn från Italien. Detta var en dröm som Elisabeth haft sedan många år tillbaka, att kunna få baka i en mysig miljö och att dessutom kunna göra det på vår egen gård är en riktig dröm. År 2017 valde Elisabeth att ta steget från att ha arbetat i ett internationellt bolag sedan många år tillbaka till att förverkliga sina drömmar. Hon utbildade sig då på Eldrimner i Östersund, ett nationellt center för mathantverk och håller numera även i utbildningar i Eldrimners regi inom surdegsbakning.

Då både Elisabeth och Jörgen älskar lokalproducerat och ekologiskt var det en självklarhet att vi skulle använda oss av detta även i vårt gårdsbageri. Våra råvaror till mat levereras, i så stor omfattning som möjligt, från lokal leverantörer. Kulturspannmål som används i vårt bageri är bland annat Ölandslantvete, emmer och spelt från Västergötaslätten.

Vårt surdegsbröd har blivit något av vår signatur i gårdsbageriet, surdegen lägger vi ned mycket tid och kärlek på då det tar 48 timmar för denna att bli mogen att bakas till surdegsbröd. Dessa tillsammans med bland annat våra kanelbullar och vårt hamburgerbröd finns vid vissa tillfällen att köpa på ICA Dalstorp, håll utkik på våra sociala medier för att inte missa dessa tillfällen. Vi säljer även våra bakverk på REKO-ringen runt om Ljungsarp i mån av tid, några av de vi brukar försöka delta på är REKO-ring Ulricehamn, REKO-ring Kind, REKO-ring Gislaved, REKO-Värnamo.

Kontakta oss